Jouw partner in verlichting en verlichtingsplannen

oktober 16, 2024

De afgelopen jaren heeft de lichtindustrie niet stilgestaan. In 35 jaar is de sector van traditionele gloeilampen naar geavanceerde ledverlichting gegaan. Als groothandel zijn wij met deze ontwikkeling meegegaan. Zo hebben wij verschillende specialisten op het gebied van verlichting en verlichtingsplannen die kunnen helpen bij het opstellen van verlichtingsplannen. Adviezen die zijn afgestemd op de specifieke eisen van elke ruimte, zowel voor binnen- als buitenverlichting.  Hiermee en de juiste materialen kun jij jouw klanten op maat gemaakte oplossingen bieden.

Van lichtadvies tot projectondersteuning
Een van onze specialisten is Jan Beuker, binnendienstmedewerker bij Oosterberg in Groningen. Jan heeft sinds 1986 ervaring met verlichting. “Waar vroeger alleen gloeilampen en dikke tl-buizen beschikbaar waren, zijn er nu led-alternatieven die zelfs hoogvolt halogeenlampen kunnen vervangen.” Door veranderende wetgeving wordt de overstap naar duurzame ledverlichting steeds belangrijker. Zo moeten sporthallen, zwembaden en andere publieke ruimtes hun oude verlichting vervangen door energiezuinige alternatieven. En woningbouwverenigingen kunnen in flatgebouwen kiezen voor armaturen met dipswitches waarmee de lichtkleur en lichtsterkte aangepast kunnen worden om zo energie te besparen. Met slimme verlichting zorgen sensoren ervoor dat verlichting alleen brandt wanneer dat nodig is.

Voor grotere projecten werken leveranciers graag met ons samen. Installateurs worden naar ons doorverwezen voor de inkoop van verlichting, en soms kijken wij mee op een projectlocatie.
Ook bij kleinschaligere projecten, zoals verlichting in horecagelegenheden of kleine sportclubs, denken wij graag mee. Een voorbeeld hiervan is de installatie van ledstrips in een horecapand, die na jaren nog steeds perfect functioneren.

Noodverlichting en design: veiligheid en esthetiek gecombineerd
Noodverlichting speelt ook een rol in de moderne lichtplannen. De ouderwetse TL-lampen zijn vervangen door ledlampen, en dat heeft niet alleen een positief effect op het energieverbruik, maar maakt de armaturen ook steeds kleiner. In sommige ruimtes, zoals bioscopen en musea, is het ontwerp van de verlichting net zo belangrijk als de functionaliteit. Niemand wil verblind worden door een noodverlichtingslamp tijdens een film!

Innovatie voorop
Bij Oosterberg blijft innovatie centraal staan, zowel in de producten als in hun eigen werkruimte. In Groningen hebben we bij de verbouwing veel gedaan met de verlichting in ons eigen pand. Zo hebben we een mooie demoruimte gecreëerd met artikelen van onze leveranciers. Zelfs ons magazijn is voorzien van duurzame ledverlichting.

Met jarenlange ervaring en een breed assortiment aan hoogwaardige verlichtingsproducten, zijn wij jouw ideale partner. Onze expertise op het gebied van verlichting en verlichtingsplannen zorgt ervoor dat we altijd een oplossing hebben die past bij jouw project, groot of klein. Neem contact op met jouw contactpersoon of een van onze vestigingen en laat je ondersteunen met een doordacht lichtplan en duurzame verlichting.

Neem contact op

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl