Siemens veiligheidsrelais met communicatie en simulatiemogelijkheid

oktober 4, 2024

Siemens vereenvoudigt al jaren de implementatie van lokale veiligheidstoepassingen met de SIRIUS 3SK veiligheidsrelais. De 3SK-relais bieden maximale functionaliteit en besparen tegelijkertijd ruimte in de schakelkast.

Belangrijke kenmerken

SIRIUS 3SK2 met Profinet

      • Naadloze integratie van veiligheidstoepassingen op automatiseringsniveau.
      • Parametrisering en diagnose op afstand via Safety ES.
      • Informatie op alle apparaten, zoals smartphones.

SIRIUS 3SK2 met SIRIUS SIM

      • Offline simulatie van toepassingen – bepaal snel het juiste component.
      • Configureren en testen zonder fysieke componenten.

Communicatie

De flexibele, modulaire serie veiligheidsrelais kan optioneel worden uitgebreid met een Profinet-communicatiemodule. Dit maakt het mogelijk om veiligheidstoepassingen naadloos te integreren in automatiseringssystemen. Met de SIRIUS 3SK2-relais configureer je eenvoudig meerdere veiligheidsfuncties in één compact product. Met de gebruiksvriendelijke drag & drop-parametreersoftware Safety ES ontwerp en test je eenvoudig veiligheidsfuncties. Je kunt jouw ontwerp optioneel simuleren met SIRIUS SIM of de applicatie diagnosticeren.

Profinet biedt toegang op afstand tot parameterinstellingen en uitgebreide diagnosefuncties. Dit vereenvoudigt de inbedrijfstelling en diagnose aanzienlijk, waardoor stilstandtijden worden verkort of zelfs vermeden. Machine-operators hebben snel toegang tot de specifieke fabrieksinformatie op het HMI of smartphone.

Simulatie

Veel machinebouwers moeten snel en eenvoudig het juiste component voor hun toepassing vinden. De gratis SIRIUS SIM 3SK2 simulatorsoftware maakt het mogelijk om de uitgebreide functies van de 3SK2 te verkennen aan de hand van bestaande toepassingen. Configuraties kunnen worden gemaakt en getest in de simulator. Deze functionaliteit bespaart tijd en geld tijdens de engineeringfase, omdat fysieke componenten niet nodig zijn en toepassingen snel kunnen worden aangepast.

Bekijk producten

TIA Portal en Safety ES

Safety ES-software kan zowel als standalone oplossing worden gebruikt als geïntegreerd in het TIA Portal. Dit levert een unieke combinatie op van SIMATIC PLC-besturing en 3SK2-veiligheidsrelais, wat zorgt voor een optimale workflow en betere synergie tussen besturings- en veiligheidsfuncties.

Hardware

Het SIRIUS 3SK2-relais is met zijn breedte van 22,5 mm het smalste software-parametreerbare veiligheidsrelais op de markt. Met 10 veilige ingangen, 2 veilige uitgangen en 1 signaaluitgang kan met één module direct 3 tot 4 veiligheidsfuncties worden gerealiseerd.
De 45 mm brede 3SK2-variant biedt zelfs 20 veilige ingangen, 4 veilige uitgangen en 2 signaaluitgangen. Hiermee kunnen 6 tot 8 veiligheidsfuncties worden geconfigureerd. Deze versie is uitgerust met een diagnosedisplay voor nog meer controle en overzicht.

Toepassingen

Typische toepassingen voor de SIRIUS 3SK2 zijn noodstopcircuits, toegangsbewaking (hek), gebiedsbewaking en muting met lichtscherm of laserscanner. Aanvullende veiligheidstoepassingen kunnen eenvoudig worden gerealiseerd op basis van specifieke wensen.

Compatibiliteit

De SIRIUS 3SK2-relais kunnen eenvoudig worden gekoppeld aan SIRIUS 3SK1-uitgangsmodules en SIRIUS 3RM1 failsafe motorstarters via verbindingsadapters – zelfs zonder extra bedrading. Dit maakt de relais zeer flexibel en eenvoudig te integreren in bestaande installaties.

Starterkit

Benieuwd naar de mogelijkheden? Probeer nu de SIRIUS 3SK2-PN starterkit met Profinetaansluiting.

Bekijk product

Terug naar Productnieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl