Kom te weten hoe je subsidie krijgt voor publieke laadstations voor zwaar vervoer

Subsidie publieke laadinfrastructuur voor zwaar vervoer (SPULA)

september 24, 2024

Elektrisch rijden neemt toe, en met de groeiende behoefte aan oplaadmogelijkheden komt er ook meer vraag naar publieke laadpunten. Om gemeenten, concessiehouders en bedrijven te ondersteunen bij de installatie van laadstations voor zware elektrische voertuigen, is er de Subsidieregeling Publieke Laadinfrastructuur (SPULA). Met deze regeling kunnen investeringen in laadinfrastructuur voor zwaar vervoer worden gesubsidieerd.

Met de SPULA-regeling kun jij als installateur of adviseur jouw klanten helpen om laadinfrastructuur voor zware elektrische voertuigen in de publieke ruimte te realiseren. Dit is een uitgelezen kans voor gemeenten, vervoersbedrijven en concessiehouders om bij te dragen aan een duurzamer vervoerssysteem.

Wat is de SPULA-subsidie?
De Subsidieregeling Publieke Laadinfrastructuur (SPULA) biedt financiële steun aan gemeenten, concessiehouders en bedrijven voor de aanleg van publieke laadstations voor zware elektrische voertuigen, zoals bussen en vrachtwagens. Deze subsidie dekt een deel van de kosten voor zowel de aanschaf als de installatie van de laadstations, evenals de benodigde bekabeling en overige laadinfrastructuur.

Voorwaarden en subsidies
De subsidiebedragen zijn als volgt:

  • € 19.000 voor een laadstation met een vermogen van 200 kW tot 350 kW
  • € 43.000 voor een laadstation met een vermogen vanaf 350 kW
  • € 80 per kWh opslag voor een stationaire batterij

Gebruik de rekentool op de officiële RVO-pagina om te zien of je in aanmerking komt voor de subsidie.

Voor wie is de regeling?
De SPULA-subsidie is gericht op gemeenten, concessiehouders van openbaar vervoer en bedrijven die publieke laadpunten willen realiseren voor zware elektrische voertuigen. Als installateur kun jij jouw klanten adviseren over de juiste laadoplossingen en hen helpen met het aanvragen van de subsidie. Let op: de aanvraagperiode begint op 1 oktober 2024 en eindigt op 31 december 2024.

Wat kan Oosterberg voor jou betekenen?
Bij Oosterberg hebben we alle expertise en producten in huis om publieke laadoplossingen te realiseren. Of het nu gaat om grootschalige DC-laadstations of de complete bekabeling en installatie, wij kunnen jouw klanten helpen om optimaal gebruik te maken van de SPULA-subsidie. Onze experts begeleiden je stap voor stap bij het kiezen van de juiste laadinfrastructuur voor zwaar vervoer.

Bekijk ons aanbod 

Nog geen klant? Word vandaag nog klant bij Oosterberg en profiteer van onze expertise en duurzame oplossingen!

Bron: Voor meer informatie over de SPULA-subsidie kun je terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zie de officiële pagina hier.

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl