Alles wat je moet weten over de nieuwe subsidie voor elektrische laadpalen

Subsidie voor laadinfrastructuur (SPRILA)

september 17, 2024

Elektrisch rijden wordt steeds populairder, en steeds meer bedrijven willen laadpunten voor elektrische voertuigen op hun terrein installeren. Om de overstap naar elektrisch vervoer te ondersteunen, biedt de overheid de Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur (SPRILA) aan. Met deze subsidie kunnen bedrijven flink besparen op de kosten van het aanleggen van laadinfrastructuur.

Met deze regeling kun jij jouw klanten helpen om de Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur optimaal te benutten bij het plaatsen van laadstations op hun bedrijfsterrein. Bedrijven kunnen hiermee een groot deel van de kosten voor de aanleg van laadpunten voor elektrische voertuigen vergoed krijgen.

Wat is de SPRILA-subsidie?
De SPRILA-regeling biedt financiële ondersteuning voor bedrijven die laadinfrastructuur willen aanschaffen en installeren. Dit kan gaan om zowel AC- als DC-laadstations.
Daarnaast kunnen bedrijven subsidie aanvragen voor stationaire batterijen om energie op te slaan. Deze subsidie maakt het aantrekkelijker voor bedrijven om elektrisch vervoer te omarmen en hun bedrijf te verduurzamen.

Voorwaarden en subsidies
De hoogte van de subsidie verschilt afhankelijk van het type laadstation:

  • AC-laadstations (minimaal 11 kW): tot €904 subsidie voor mkb-bedrijven
  • DC-laadstations (minimaal 20 kW): tot €5.279 subsidie voor mkb-bedrijven

De subsidie is per aanvrager maximaal € 350.000 per kalenderjaar voor laadinfrastructuur zonder stationaire batterij. Voor concessiehouders van openbaar vervoer geldt geen maximaal bedrag. Per kalenderjaar kan één aanvraag worden ingediend per locatie.

Voor stationaire batterijen geldt:

  • € 160 per kWh voor mkb-bedrijven
  • € 80 per kWh voor grote bedrijven

Gebruik de rekentool op de officiële RVO-pagina om te zien of je in aanmerking komt voor de subsidie.

Voor wie is de regeling?
De SPRILA-subsidie is bedoeld voor bedrijven met een KVK-inschrijving in Nederland. Als installateur kun jij jouw klanten adviseren over de juiste laadoplossingen en hen helpen met het aanvragen van de subsidie. Let op: de aanvraagperiode begint op 24 september 2024 en eindigt op 31 december 2024.

Wat kan Oosterberg voor jou betekenen?
Bij Oosterberg vind je alles wat je nodig hebt om de laadinfrastructuur van jouw klanten te realiseren. Wij bieden een breed assortiment aan laadstations en toebehoren. Onze experts staan klaar om jou te adviseren, zodat je klanten optimaal gebruik kunnen maken van de SPRILA-regeling en hun bedrijf klaar is voor de toekomst van elektrisch rijden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of persoonlijk advies, of neem een kijkje in onze webshop voor alle mogelijkheden.

Bekijk ons aanbod 

Nog geen klant? Word vandaag nog klant bij Oosterberg en profiteer van onze expertise en duurzame oplossingen!

Voor meer informatie over de subsidie kun je terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zie de officiële pagina hier.

Terug naar Algemeen nieuws
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl