Zuiniger en slimmer omgaan met grondstoffen

Gebruik de inzamelbak van Circolektra

Waardevolle materialen weggooien is zonde! Daarom staat bij al onze Oosterberg-vestigingen een inzamelbak van Circolektra. In deze bak kun je onder andere oude groepenkasten inleveren, zodat deze kunnen worden hergebruikt, maar ook schakelmateriaal, noodverlichting en bekabeling kun je hierin kwijt. Zo help je zorgen voor minder CO2-uitstoot, minder gebruik van nieuwe materialen en meer hergebruik en recycling.

Dáárom groepenkasten inzamelen
Elk jaar belandt  meer dan 1.000.000 kg aan oude groepenkasten op de Nederlandse afvalberg. En dat terwijl groepenkasten en verdelers verrassend vaak kunnen worden hergebruikt. Installateurs spelen hierbij een belangrijke rol, door ze niet weg te gooien, maar in te leveren. Je kunt groepenkasten inleveren in de Circolektra-inzamelingsbakken bij onze 20 vestigingen door het hele land.

Wat kun je inleveren?
Naast groepenkasten en verdelers kun je nog meer materialen inleveren in de inzamelbakken, namelijk:

  • Componenten van groepenkast en verdelers (automaten, aardlekschakelaars, relais, hoofdschakelaars, industriële zekeringen, kleine transformatoren etc.)
  • Noodverlichting en vluchtwegarmaturen (zonder accu’s)
  • Rookmelders en alarmmelders
  • Schakelmateriaal zoals schakelaars, stopcontacten, dimmers etc.
  • Stekkerbare verbindingen en bekabeling
  • Thermostaten
  • PV omvormers

Alle merken en alle modellen mogen ingeleverd worden.

Circolektra
Het circulaire keteninitiatief Circolektra zet zich collectief in voor de inzameling en circulaire verwerking van groepenkasten. De oude groepenkasten worden verzameld en ontmanteld, waarna de losse onderdelen weer hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Nog goede groepenkasten worden gereviseerd. Zo min mogelijk afval en zoveel mogelijk hergebruiken dus. Een mooie manier van verduurzaming en minder belasting voor het milieu!

Het inzamelen, sorteren en demonteren wordt uitgevoerd in speciaal geselecteerde werkplaatsen. Hier bieden ervaren professionals praktische coaching en begeleiding aan mensen die weer willen terugkeren naar de reguliere arbeidsmarkt, waaronder langdurig werklozen, migranten en ex-gedetineerden.

Veilig hergebruik
Het inzamelen van groepenkasten is ook belangrijk met het oog op veiligheid. Oude en onveilige elektramaterialen belanden namelijk niet alleen op de afvalberg, maar ook in de grijze doorverkoop, zonder goedkeuring of garantie van de producent. Dit kan leiden tot zeer gevaarlijke situaties. Circolektra hergebruikt elektra-materialen op een veilige en gecontroleerde wijze als grondstoffen of compleet product na officiële revisie vanuit de fabrikant, inclusief garantie.

Lees meer over Circolektra op Circolektra.nl.

©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl