Oosterberg en Hensel starten samenwerking met paneelbouwers

Koninklijke Oosterberg en Hensel Nederland zetten een nieuwe stap in hun samenwerking. De twee partijen slaan de handen ineen met een selecte groep paneelbouwers met als doel de leveringen en kwaliteit van Hensel-verdelers te waarborgen. Een win-win-winsituatie.

Officiële certificering
Onlangs brachten wij vanuit Oosterberg met een aantal klanten, tevens Siemens ALPHA Delta partners, een tweedaags bezoek aan Hensel in Lennestadt. Hier kregen de aanwezigen een uniek kijkje achter de schermen met twee rondleidingen Ze bezochten de fabriek en het hoofdkantoor waar ook de testafdeling en SAS paneelbouw (Metaal tot 5000A) is gehuisvest en Hensel Kunststof-Techniek in Kirchhundem, waar het Mi systeem, de Enystar verdeelinrichtingen en kabeldozen worden geproduceerd. Naast een uitgebreide demonstratie van het productenpakket kregen de partners een training voor de laagspanning Mi 1600 A energieverdelers, waarmee zij een officiële Hensel-licentie verkregen.

Intensievere samenwerking
Met de formalisering van de samenwerking tussen Oosterberg, Hensel en een aantal paneelbouwpartners wordt deze verder geïntensiveerd. Hensel Nederland ondersteunt de paneelbouwers op zowel technisch als commercieel gebied. Hensel leidt medewerkers van de paneelbouwers op, waarmee zij in staat en bevoegd zijn om onder eigen verantwoordelijkheid Hensel Enystar en Enymod (Mi) systemen te ontwerpen, calculeren, bouwen, testen en op te leveren volgens de gestelde Hensel-methode en -normen (onder andere IEC-61439) tot en met 1600A. Hensel Nederland geeft bovendien jaarlijks advies op het gebied van de Hensel bouwmethode en nieuwe productontwikkelingen. Anderzijds gebruiken de paneelbouwpartners de Hensel bouwmethode, kiezen zij voor Hensel als first supplier voor kunststof energieverdelers en maken zij zich sterk om projecten in Hensel-materiaal uit te voeren. Al de Hensel componenten voor deze systemen worden geleverd door partnergroothandel Oosterberg. Kortom: deze samenwerking biedt voor alle partijen voordelen.

Wil je weten hoe je ook kunt profiteren van deze samenwerking tussen Oosterberg en Hensel? Neem contact op:

Telefoon: 055 – 36 95 511
E-mail: industrie@oosterberg.nl

Benieuwd naar de mogelijkheden bij Oosterberg?
Ontdek wat ons industrieteam voor jou kan betekenen! Maak kennis met onze technische specialisten die klaarstaan om je te ondersteunen bij al je industriële uitdagingen.

Ontdek het hier 

 

Terug naar Industrie
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl