“Met de hulp van Oosterberg beschikken wij op tijd over de juiste componenten voor de besturingskasten”

Vraag onze klanten waarom: VanDoKan

VanDoKan houdt zich bezig met industriële automatisering in de breedste zin van het woord. Het bedrijf uit De Meern bedient organisaties in uiteenlopende sectoren: van voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie tot waterzuiveringen en luchtbehandeling. “Klanten kunnen onder meer bij ons terecht voor EPLAN engineering, paneelbouw, softwareontwikkeling en montage”, vertelt eigenaar Ronald van Doorn. “Hiermee kunnen we hen van begin tot eind ontzorgen. De samenwerking met Koninklijke Oosterberg is hierbij heel belangrijk. Naast goede communicatie kunnen wij altijd op hen rekenen voor een tijdige levering van de juiste materialen.”

Ronald startte VanDoKan in 2007 samen met een compagnon. Sinds anderhalf jaar staat hij alleen aan het roer van het bedrijf. “Wel zijn inmiddels ook mijn vrouw en twee zoons werkzaam bij VanDoKan”, vertelt hij. “Dat is erg fijn: het bedrijf is zo minder van mij afhankelijk. Daarnaast werken er diverse andere topcollega’s binnen het bedrijf. Met in totaal negen medewerkers vormen we een mooie club!”

Betrokken en betrouwbaar
Zo’n drie jaar geleden kwam VanDoKan in contact met Koninklijke Oosterberg. Ronald: “Tijdens de eerste kennismaking met de business manager industrie Hans Schneiders van  Koninklijke Oosterberg was er direct een goede klik. We zijn een samenwerking gestart en dit gaat hartstikke goed. Wat wij erg prettig vinden, is dat de mensen van Oosterberg gewoon hun afspraken nakomen. Ook de persoonlijke en betrokken manier van werken is fijn: als je een vraag stelt, word je écht serieus genomen en krijg je altijd snel een goed antwoord. Oosterberg weet bovendien hoe het werkt in de praktijk en is flexibel. Wanneer een klant bijvoorbeeld een ontwerp aanpast waardoor al geleverde producten plotseling niet meer nodig zijn, neemt Oosterberg mits het voorraad artikelen zijn deze terug. En heel belangrijk: bestelde artikelen staan altijd al de volgende dag om 7 uur bij ons voor de deur. Zo kunnen we hier direct mee aan de slag.”

Uitdagende projecten
Recent voerde VanDoKan een groot project uit voor een fabriek die plastic afval verwerkt. “We tekenden en bouwden twee besturingskasten van ieder negen meter lang”, vertelt Ronald. “Eén voor het scheiden en schoonspoelen van plastic en één voor het omzetten hiervan in korrel granulaten voor hergebruik.” Het grote eisenpakket vanuit de opdrachtgever maakte het project tot een echte uitdaging. “Een opvallende eis was bijvoorbeeld dat de hoofd- en stuurstroom 100% gescheiden moesten zijn. Dit is niet gemakkelijk om te realiseren, maar het is ons gelukt door twee verdiepingen in de kast te creëren. De klant was hier erg enthousiast over, waarna we de tweede besturingskast op dezelfde manier hebben gemaakt.” Ook energiemonitoring was belangrijk. Hierdoor kunnen de besturingskasten en machines zo slim mogelijk ingezet worden, waardoor men energie en dus geld kan besparen. Ronald: “De klant vroeg ons om alsnog energiemeters in de besturingskasten te plaatsen, om van alle motorgroepen de stroom te kunnen meten. We hebben hierbij gekozen voor componenten waarmee draadloos het energieverbruik is te meten en monitoren.”

Op tijd de juiste materialen
Om dit soort technisch hoogstaande kasten te bouwen, is een flinke hoeveelheid materiaal nodig. “Hierbij is het belangrijk dat alle benodigdheden op het juiste moment aanwezig zijn om geen vertraging op te lopen”, vertelt Ronald. “Oosterberg denkt hierin met ons mee. De collega’s van het industrieteam keken of alle benodigde producten geleverd konden worden. Was dit niet het geval, dan gingen ze op zoek naar een oplossing. Hierbij was een goede communicatie heel belangrijk. Door tijdige updates wisten we precies waar we aan toe waren. Dit werkte heel prettig en maakt dat wij het project op tijd en met de gevraagde producten konden realiseren. Ik ben erg trots op het resultaat. Hiermee laten we zien dat klanten niet alleen met kleinere projecten aan het juiste adres zijn bij VanDoKan, maar ook voor grote klussen. We zijn misschien een klein team, maar realiseren grootse prestaties!”

Benieuwd naar de mogelijkheden bij Oosterberg?
Ontdek wat ons industrieteam voor jou kan betekenen! Maak kennis met onze technische specialisten die klaarstaan om je te ondersteunen bij al je industriële uitdagingen.

Ontdek het hier 

Meer weten?
Wil je meer weten van de mogelijkheden bij Oosterberg of heb je ook een vraag? Neem dan rechtstreeks contact op met ons team van specialisten:
E-mail: industrie@oosterberg.nl
Telefoon: 055 – 3695511

Terug naar Industrie
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl