Duurzame oplossingen voor nieuwbouw grootste varenkwekerij ter wereld

Van ledverlichting tot 552 zonnepanelen

 Een droomklus voor een installateur: alles op het gebied van water en elektra verzorgen voor een gloednieuw bedrijfspand van Vitro Plus, de grootste varenkwekerij ter wereld, in Burgh-Haamstede. Voor Steutel Installatietechniek in Zierikzee werd het werkelijkheid. “We mogen hier tal van duurzame en energiebesparende installaties verzorgen: een geweldige opdracht!”

Marien Catshoek is een van de eigenaren van Steutel Installatietechniek. Hij vertelt: “Dit is een prachtklus, maar tegelijkertijd een flinke uitdaging – ook omdat de bouw uitliep en we later dan gepland konden beginnen. We hebben dertien medewerkers in dienst – en uiteraard meer klanten die aandacht vragen. Maar door zaken goed voor te bereiden, een strakke planning én dankzij een heel goede relatie met opdrachtgever Vitro Plus, loopt het vrijwel allemaal op rolletjes. Zo werk ik zelf een dag per week bij de opdrachtgever op locatie, om hun technische dienst te assisteren bij het aansluiten van alle techniek en het onderhouden van machines.”

Veel vertrouwen

“Vitro Plus is een ideale klant”, vertelt Marien. “We werken al zo’n tien jaar samen en er is onderling veel vertrouwen. Zo is een aanvraag meestal meteen een opdracht. Dat werkt fijn én bespaart veel tijd: we hebben op veel vlakken de vrije hand, hoeven geen offertes te maken en niet op zoek te gaan naar de laagste prijs voor een artikel. We verzorgen alles: van trafohuis tot en met het laatste stopcontact. En natuurlijk de 552 zonnepanelen, die het grootste onderdeel van het project vormen. We mogen vaak de mooiste materialen gebruiken, dat maakt het extra leuk.”

Prima logistiek

“We zijn zo’n tien jaar geleden overgestapt naar Oosterberg als leverancier: een goed besluit”, geeft Marien aan. “Bij Oosterberg is vrijwel alles binnen een dag geregeld, waar andere leveranciers soms maanden over doen. Oosterberg is een fantastische partner die met je meedenkt en altijd voor je klaar staat – ook voor ons als relatief klein bedrijf. We hebben een erg goede band en als ik een vraag heb, krijg ik direct antwoord, óf ik word binnen een uur teruggebeld. Alles is goed geregeld en ook de nachtlevering werkt soepel en netjes volgens afspraak. Logistiek gezien is alles prima geregeld. En áls ik een keertje iets mis, wordt het alsnog meteen gebracht. En hebben we materiaal over? Dan mag je het altijd kosteloos retour sturen. Pure service! Hiermee onderscheidt Oosterberg zich echt van andere leveranciers.”

Minder tijd en mankracht

Op advies van Oosterberg koos Steutel voor ledverlichting van Lednovate*, compleet sensorgestuurd. “Hiermee voldoet de opdrachtgever aan de voorwaarden voor de energie-investeringsaftrek”, legt Marien uit. “Een ander advies had te maken met het bestellen van kabelkatrollen voor het hijsen van ontzettend dikke voedingskabels door een kabelgoot. Hiermee hebben we veel tijd en mankracht bespaard. Advies waar je écht wat aan hebt!”

Berekeningen en advies

“Ook met alle berekeningen en bestellingen rondom de zonnepanelen – inclusief goed advies – en het ledverlichtingsplan heb ik veel aan Oosterberg”, gaat Marien verder. “Binnen een werkdag had ik de benodigde informatie in huis. En om het ons makkelijker te maken, stellen ze voor ons projectkorting in de webshop in, zodat we meteen kunnen bestellen voor de uiteindelijke prijs. Is een artikel niet voorradig? Dan hoor ik binnen een uur wat de levertijd is, of welk alternatief we kunnen toepassen, zonder er zelf achteraan te hoeven bellen. In alle opzichten is onze samenwerking geweldig.”

Ontzorgen en samenwerken

Rob Zwijgers, commercieel medewerker binnendienst bij Oosterberg Roosendaal: “Voor dit project leveren we alles op het gebied van duurzame elektra – tot en met de schroeven aan toe. Behalve het trafostation en de hoofdverdeler: die liet Steutel Installatietechniek op maat maken. Normaal gesproken duurt een project van dergelijke omvang vrij lang en gaat het soms stroef. Maar in dit geval gaat alles heel soepel. Het is onze taak om Steutel Installatietechniek zoveel mogelijk te ontzorgen en praktisch samen te werken. Door mee te denken, projectplannen en lichtberekeningen te maken en te zorgen dat bestellingen op tijd worden geleverd, profiteren we allebei van de voordelen die dit oplevert. Bovendien kunnen we met dit project laten zien dat we ook onze hand niet omdraaien voor grote zonnepaneelinstallaties. Win-win!”

* Lednovate is een Nederlandse ontwikkelaar en fabrikant van hoogwaardige ledverlichtingsarmaturen voor de industriële markt. Zowel de ontwikkeling als de productie van hoogwaardige ledarmaturen wordt in eigen beheer in Nederland uit te gevoerd.
Lednovate is deelnemer in Greenworks. De Lednovate armaturen scoren hoog in het Greenworks duurzaamheidslabel, score 15 uit 20.

 

 

Terug naar Elektrotechniek
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl