“Oosterberg is voor ons geen toeleverancier, maar echt een partner”

Remco van der Putten van Van Dorp

Van Dorp is een technisch dienstverlener met 22 vestigingen in heel Nederland. Duurzaamheid en betrokkenheid staan hoog in het vaandel bij het familiebedrijf. Zo streven alle vestigingen ernaar om energieneutraal te werken en groeit het aantal elektrische voertuigen snel. De betrokkenheid van Van Dorp geldt niet alleen richting medewerkers en klanten, maar ook naar toeleveranciers. Hierdoor was er direct een klik met Koninklijke Oosterberg, dat ook streeft naar duurzame relaties.

Remco van der Putten is als Senior Inkoper verantwoordelijk voor 7 vestigingen van Van Dorp. Hij vertelt: “De samenwerking tussen Van Dorp en Oosterberg bestaat al sinds 2015. Zelf kwam ik 3,5 jaar geleden voor het eerst in contact met de groothandel, toen ik bij Van Dorp aan de slag ging. Ik kende Oosterberg wel van naam, maar had niet zo’n hoge dunk van de groothandel. Hierdoor koos ik voor grote projecten in eerste instantie voor een andere partij. Onterecht, zo bleek. Toen ik toch voor een groot project Oosterberg inschakelde, bleek al snel dat de groothandel juist over veel kennis en kunde beschikt. Dit leidde ertoe dat ik Oosterberg steeds vaker inschakelde.”

Partnerschap

“Oosterberg is, net zoals Van Dorp, betrokken en heeft een persoonlijke benadering”, vindt Remco. “In plaats van naar opdrachten te jagen, onderhoudt de groothandel op een hele prettige, menselijke manier contact. Bovendien staat Oosterberg altijd voor ons klaar, zowel op strategisch als op operationeel niveau. De binnendienstmedewerkers beschikken over veel kennis, zijn flexibel en denken altijd goed met ons mee over zowel de benodigde oplossing als de planning. Vervolgens geven ze ons een advies waar we echt iets aan hebben. Deze proactieve samenwerking zorgt ervoor dat we samen succesvol een project neer kunnen zetten. Voor ons is Oosterberg dan ook geen toeleverancier, maar echt een partner.”

Samen blijven ontwikkelen

Het partnerschap van Van Dorp en Oosterberg blijkt ook uit het feit dat Oosterberg de technisch dienstverlener regelmatig betrekt bij de (door)ontwikkeling van concepten en innovaties. “Onlangs dachten we bijvoorbeeld mee over de doorontwikkeling van de Projectmodule van Oosterberg”, vertelt Remco. “Hierbij gaf Van Dorp als gesprekspartner aan welke mogelijkheden voor ons interessant zouden zijn en gaan we binnenkort aan de slag met de pilot. Andersom wijzen wij Oosterberg ook op mogelijkheden die wij zien, bijvoorbeeld op het vlak van assetmanagement, waarin we wellicht samen kunnen werken. Hier wordt naar geluisterd en we ontvangen altijd een reactie.”

Overeenkomsten

“Als familiebedrijf heb je al snel veel overeenkomsten”, concludeert Remco. “Onze organisaties denken over een hoop zaken hetzelfde en hechten allebei veel waarde aan een persoonlijke benadering. Dat is prettig en zorgt voor een wederzijdse connectie. De band tussen onze organisaties is goed en wordt nog steeds sterker.”

Terug naar Vraag onze klanten waarom
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl