Oosterberg behandelt kleine bedrijven net zoals grote

Elektro Technisch Bureau Maatman is al 56 jaar een begrip in de gemeente Montferland en ver daarbuiten. Van die 56 jaar werken broers Peter en Rob Maatman alweer zo’n 30 jaar samen met Koninklijke Oosterberg. “Aan het begin van onze samenwerking had Oosterberg nog maar 2 vestigingen”, vertelt Peter. “Dat is nu wel anders.”

Hij voegt daaraan toe: “Tegelijkertijd is de kenmerkende Oosterberg-mentaliteit onveranderd. De samenwerking voelt voor ons nog net zo goed als in het begin.”

Vakmanschap

Elektro Technisch Bureau Maatman voert verschillende elektrotechnische werkzaamheden uit, van het aanleggen van ledverlichting tot het realiseren van laadsystemen voor elektrische voertuigen. Het bedrijf is met name actief in de utiliteitsbouw, waar het onder meer werkt aan kantoorgebouwen en grote bedrijfshallen in heel Nederland, en in de woningbouw. Peter vertelt: “We combineren vakmanschap met een jarenlange ervaring. Het bedrijf is 56 jaar geleden opgericht door onze vader. Ik wist al van jongs af aan dat ik het bedrijf over wilde nemen. Rob sloot wat later aan, maar is inmiddels ook alweer 23 jaar onderdeel van Elektro Technisch Bureau Maatman. Sinds 2002 runnen we het bedrijf met z’n tweeën.”

Persoonlijk

Door de jaren heen hebben Peter en Rob Oosterberg goed leren kennen. Wat is voor hen typerend voor onze groothandel? Rob: “Ondanks haar omvang is de manier van werken nog steeds heel persoonlijk en zijn de lijnen heel kort. Dat vinden wij heel prettig. Binnen Elektro Technisch Bureau Maatman werken we op een soortgelijke manier. We vinden het belangrijk om duidelijk en eerlijk te zijn en onze afspraken na te komen: daarmee kom je het verst. We staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar voor onze klanten. Het is fijn dat we hierbij op Oosterberg kunnen rekenen. De medewerkers van de vestiging Zevenaar denken graag met ons mee en zoeken samen met ons naar oplossingen.”

Familiebedrijf

Oosterberg is nog steeds een echt familiebedrijf, vinden de broers. “Dat past goed bij ons”, zegt Peter. “Niet voor niets bestellen we 99,9% van onze materialen bij Oosterberg. De kracht van Oosterberg zit bijvoorbeeld in het werken met eigen chauffeurs. Zelf zijn wij overdag vaak niet op kantoor. Dat is voor Oosterberg echter geen probleem. De chauffeurs openen ons pand met de deurcode, bezorgen de bestelde materialen en sluiten vervolgens weer af. We vertrouwen hen volledig. Daarnaast leveren ze regelmatig op projecten, ook dat gaat zonder problemen. En loopt er ooit iets niet helemaal soepel? Dan wordt het altijd snel en goed weer opgelost.”

Kop koffie

“Oosterberg behandelt je als klein bedrijf hetzelfde als een grote klant”, sluit Rob af. “De medewerkers laten ons voelen dat wij als klein bedrijf net zo belangrijk zijn als ieder ander en gaan ook voor ons graag een stapje verder. Dat is heel fijn en maakt voor ons echt het verschil. Nog steeds komen we regelmatig in de vestiging Zevenaar, waar we altijd verwelkomt worden met een kop koffie. Een vriendelijk gebaar wat we enorm waarderen.”

Terug naar Vraag onze klanten waarom
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl