Arjen Mertens: “De manier waarop Oosterberg meedenkt, vind je nergens anders”

Onze klanten vertellen waarom

Wie op zoek is naar een totaalinstallateur in de regio Wateringen is bij elektrotechnisch installatiebedrijf Mertens B.V. aan het juiste adres. Het bedrijf bestaat binnenkort twintig jaar en werkt daarvan al negentien jaar samen met Koninklijke Oosterberg. Eigenaar Arjen Mertens: “Net zoals ons bedrijf is Oosterberg de afgelopen twintig jaar flink gegroeid, maar de manier van werken voelt nog net zo persoonlijk. Er zijn verschillende Oosterberg-collega’s met wie ik al van begin af aan samenwerk, en nog steeds met veel plezier.”

Elektrotechnisch installatiebedrijf Mertens werkt veel in de woningbouw, renovatie en mutatie, maar rekent ook verschillende autobedrijven, zorginstellingen en particulieren tot haar klanten. Naast de bekende elektrotechnische werkzaamheden zitten klanten bij Mertens ook goed als het gaat om draai- en schuifdeurautomaten, alarminstallaties, toegangscontrole en domotica. Inmiddels werkt Arjens zoon Glenn Mertens binnen het bedrijf als planner en werkvoorbereider. Arjen en Glenn worden ondersteund door een medewerker administratie en een tiental monteurs.

Dichtbij

Arjen vertelt: “Oosterberg is voor ons letterlijk dichtbij. De vestiging Wateringen zit 300 meter van ons kantoor. Onze monteurs rijden er langs wanneer ze het industrieterrein verlaten. Ze komen dan ook regelmatig bij Oosterberg over de vloer. Daarnaast zijn er voor ons echter nog veel meer redenen om samen te werken. De belangrijkste? De manier waarop Oosterberg met ons meedenkt vind je niet bij een andere groothandel. Als wij andere groothandels een vraag stellen krijgen we vaak de boodschap dat we zelf maar even moeten zoeken. Bij Oosterberg helpen de medewerkers je graag. Ze denken mee in oplossingen en nemen hier uitgebreid de tijd voor.”

Supersnelle levering

In de loop der jaren raakten Mertens en Oosterberg steeds meer op elkaar ingespeeld. “Onze monteurs bestellen het merendeel van de benodigde artikelen online. Omdat ons administratiesysteem Syntess gekoppeld is aan de bestelomgeving van Oosterberg gaat dit ontzettend makkelijk. Onze monteurs hoeven de bestelde materialen dan niet meer zelf op hun werkbon in te vullen.
Door de koppeling met Oosterberg liggen de benodigdheden vervolgens al de volgende ochtend voor 7 uur klaar op ons kantoor. Zo kunnen de monteurs deze gelijk meenemen wanneer ze op pad gaan. Dit werkt voor ons ideaal.”

Familiegevoel

Arjen: “Naast het feit dat Oosterberg gewoon goed werk doet, organiseert de groothandel ook regelmatig bijeenkomsten, bijvoorbeeld bij een aanpassing van een norm of een productintroductie. Ook zijn er regelmatig uitjes voor klanten. Hierdoor leer je niet alleen het team, maar ook andere installateurs kennen. Deze connecties komen regelmatig van pas. Oosterberg is zelf een echt familiebedrijf en zorgt ook naar buiten toe voor een familiegevoel.”

Terug naar Vraag onze klanten waarom
©2016 Oosterberg BV     |      Website realisatie: Webton.nl